8u34

Het GielsBos opent café De Stroom: “Bewoners staan mee in de bediening”

In Het GielsBos in Lille is zondag café De Stroom geopend. In het café van de zorginstelling staan bewoners met een verstandelijke beperking mee in voor de bediening. Met een speciale app met pictogrammen kunnen ze aan tafel bestellingen opnemen.

Voortaan is iedereen welkom in het inclusief café De Stroom op het domein van Het GielsBos aan de Vosselaarseweg. Op weekdagen in de namiddag kan je er iets komen drinken en een praatje slaan. Een team van een tiental bewoners van Het GielsBos helpt samen met de begeleiders en vrijwilligers mee om de bestellingen op te nemen, de drankjes in te schenken en te serveren. Via een iPad kunnen de bewoners via de app met allerlei pictogrammen de bestellingen doorgeven

Het is niet toevallig dat De Stroom officieel werd geopend tijdens de Dag van de Zorg. De Stroom kwam volledig tot stand dankzij giften. Nu dat het café gezellig is ingericht en het terras werd aangelegd, kunnen ze binnenkort het plaatje compleet maken met de aanleg van een belevingstuin die aansluit op het café. Het GielsBos is een zorgvoorziening in het hartje van de Kempen waar kinderen en volwassenen met een beperking zich veilig en geborgen voelen. In Het GielsBos zijn ongeveer 600 medewerkers aan de slag. 

Foto: Zondag werd De Stroom in aanwezigheid van algemeen directeur Pol Vanden Weygaert, voorzitter Kathleen Helsen en tal van genodigden officieel geopend.