17u55

Hidrodoe op shortlist voor Children in Museums Award

Hidrodoe, het waterdoecentrum in Herentals, staat op de shortlist voor de Children in Museums Award. Hidrodoe bestaat in 2023 al20 jaar. Heel wat gezinnen en scholen bezochten ondertussen de wereld van water. Maar ook in het buitenland wordt Hidrodoe opgemerkt.

Hidrodoe staat samen op de shortlist met het Hans Christian Andersen Huis in Denemarken, het Kindermuseum in Zwitserland, Anoha in Duitsland, de National Gallery in Slovenië en het Leeds Museums en Galleries in het Verenigd Koninkrijk. Hidrodoe is de enige genomineerde uit België.

Manager Hilde De Laet: “We duimen en dromen dat we tot winnaar gekroond worden. Dat zou een mooie beloning zijn voor bijna 20 jaar hard werken om kinderen een leuke en betekenisvolle beleving te bieden. En om ze te leren water te koesteren en te beschermen. Of we nu winnen of niet, we zijn heel erg trots en dolgelukkig met deze nominatie en waardering van de internationale jury.”

Hidrodoe krijgt binnenkort bezoek van de internationale jury van Hands On!.  De juryleden kijken uit naar creatieve en innovatieve tentoonstellingen en programma’s voor kinderen tot 14 jaar. Na een geheime meeting wordt de winnaar bekendgemaakt in de loop van dit jaar. 

Foto: Hidrodoe