0u16

Hoe stelen dieven een Range Rover in Dessel ?

Een man uit Dessel was vorige week het slachtoffer van een autodiefstal. Zijn Range Rover werd afgelopen dinsdag gestolen op een bijzondere manier gestolen en de man wil iedereen waarschuwen. Op camerabeelden is te zien hoe dieven het signaal van de autosleutel opvangen via een paneel aan de gevel en daarna gewoon wegrijden.

Nieuwe auto's met 'keyless entry'

Wanneer een fietser passeert, duikt het duo even weg, om dan rustig verder te speuren naar connectie met signaal dat de autosleutel uitzendt, tot plots de lampen van de Ranger Rover aanspringen. Deze dieventruc – zonder braak en zonder autosleutel – passen daders toe bij nieuwe auto’s met ‘keyless entry’ waarbij de bestuurder niet meer op het knopje van de afstandsbediening hoeft te duwen of de sleutel omdraaien om de auto te ontgrendelen. Via RFID, Radio Frequentie Identificatie, volstaat het dat de sleutel in de buurt is van de auto en dan is een auto stelen kinderspel.

Geen spoor naar daders

Op de beelden is nog te zien hoe de dieven even verderop in de straat stoppen. Mogelijk hebben ze daar de tracking uitgeschakeld opdat ze niet kunnen worden gevolgd. Het gaat inmiddels al voor de 5de keer in enkele weken tijd dat dieven in de provincie Antwerpen en Limburg er met een Range Rover vandoor gaan. Van de daders ontbreekt voorlopig elk spoor.

Nog een gouden tip om het signaal van de autosleutel te blokkeren. Dan kan je de sleutel best in een metalen doosje steken, of in alumiumfolie, of in de koelkast bewaren.