14u22

Hoe weet je of je regenjas daadwerkelijk waterdicht is?

Kiezen uit regenjassen lijkt veel op het kiezen van de perfecte jeans. Je moet er nogal wat doornemen voordat je bij de perfecte komt. Het moet er natuurlijk wel goed uitzien. Het is niet omdat het regent dat je je gevoel voor stijl moet opofferen! Natuurlijk moet het ook presteren. De juiste Rains regenjas zal je niet alleen bedekken; het houdt je ook droog. Deze functie is essentieel, of je nu wordt overvallen door een onverwachte regenbui of alleen wat lichte motregen hebt tijdens je woon-werkverkeer. Het is dan wel van belang dat je regenjas daadwerkelijk waterdicht is. Hier wordt het een beetje lastig. Waterdicht, waterbestendig - wat is het verschil? Is er een verschil? Maakt het uit? Welke is beter? Met deze gedachten in je hoofd, is dit een goed moment om verschillende opties voor bescherming tegen weersinvloeden uit te splitsen, zodat je effectiever de juiste stijl voor je behoeften kunt kiezen. Hier lees je hoe je kunt zien of wat je draagt ​​ook echt waterdicht is.

 

Ken de verschillen

Het voordeel van elke regenjas kind van hoge kwaliteit is dat hij ongetwijfeld op de een of andere manier bestand is tegen water. Meestal geeft de branding een heel duidelijke indicatie van wat je van het kledingstuk mag verwachten. Als iets het label 'waterbestendig' heeft, is het tot op zekere hoogte bestand tegen regen. Hij kan de motregen aan die je overvalt terwijl je met de kinderen in het park bent, of de korte regenperiode terwijl je vanuit je auto naar de supermarkt rent. Sommige regenjassen zijn daarentegen zo ontworpen dat vocht niet in contact komt met je huid. De beste modellen zijn waterdicht in elke zin van het woord: de capuchon stoot vocht af, de ritsen zijn ongevoelig voor regen en de stof is ademend. Dat laatste is belangrijk omdat het betekent dat je je niet plakkerig en nat voelt als je begint te transpireren.

Let op de lagen

Alle regenjassen zijn ontworpen met lagen. Je kunt elk van deze zien als onderdeel van een compleet systeem dat helpt je ​​huid en kleding te beschermen tegen neerslag. Je opties variëren meestal van tweelaagse tot drielaagse regenjassen. De eerste is een lichtere optie die bestaat uit een beschermende coating of stof met een voering aan de binnenkant. Ondertussen bestaat de drielaagse regenjas uit stof, een membraan en een voering om de meest robuuste en beschermende optie te creëren. Als je een serieus kledingstuk wilt dat je tegen het weer beschermt, is een waterdichte drielaagse jas de beste keuze, vooral als je de neiging hebt om veel tijd buitenshuis door te brengen.

Focus op functies

Houd er ten slotte rekening mee dat sommige technische details waterdicht kunnen zijn en andere niet. Zakken met waterdichte ritsen zijn een waar kenmerk van een jas van hoge kwaliteit. Naadafdichting of tape is een ander belangrijk onderscheid tussen een echt waterdichte winterparka of Maium regenjas en een winterjas die alleen bestand is tegen vocht. 

Nu je de verschillende soorten regenjassen kent, kun je de perfecte vinden om je warm en droog te houden.