0u47

Hoeveel vrouwen slachtoffer van cyberpesten door J. C. (25) uit Geel?

Een vroegere ‘vriendin’ van de 25-jarige Kimberly uit Geel moest zich verantwoorden voor de correctionele rechtbank in Turnhout voor een extreem geval van cyberpesten.

Het cyberpesten begon nadat Kimberly de vriendschap met J. C. verbroken had. Alles wat Kimberly ooit in vertrouwen tegen haar toenmalige vriendin gezegd had, werd tegen haar gebruikt.

Zo maakte J. C. een vals account van Kimberly aan op Instagram. Dat account zette ze ook op Tinder, mét vermelding van het adres en telefoonnummer van Kimberly én de boodschap dat ze op zoek was naar seks. Het gevolg was dat er wekenlang mannen aan haar deur stonden. Op dat moment was Kimberly 24 jaar. Ze woonde toen nog maar pas alleen in een appartement. En dat was nog lang niet alles. Zo werd Kimberly ook bedreigd, bijvoorbeeld dat ze zwavelzuur in haar gezicht zou krijgen.

Kimberly was niet enige slachtoffer

Ook Kim, een 31-jarige vriendin van Kimberly stelde zich burgerlijke partij. Zij werd ook jarenlang belaagd. “Ze belde me tot 50 keer per dag op. Drie keer per jaar moest ik van gsm-nummer veranderen. Ook mijn vriend kreeg midden in de nacht telefoontjes van onbekende nummers. Op sociale media maakte ze mij en al mijn naasten zwart. Zelfs mijn zoontje van vijf maanden moest eraan geloven. Ze schreef dat hij beter niet was geboren”, vertelt Kim.

In het gerechtelijke dossier zijn uiteindelijk drie slachtoffers van J.C. opgenomen, maar het werkelijke aantal slachtoffers ligt veel hoger volgens Kimberly. “Of ze een gevangenisstraf krijgt of niet, maakt mij niet zo heel veel uit. Ze moet vooral geholpen worden zodat ze niet nog meer slachtoffers kan maken”, aldus Kimberly.

 

Het openbaar ministerie in Turnhout vraagt een voorwaardelijke straf voor J.C., met als voorwaarde onder andere een psychologische begeleiding en een verbod om sociale media te gebruiken. Volgens haar advocate beseft ze dat ze de rust van haar slachtoffers ernstig heeft verstoord.