6u22

Hommage aan Tom Boonen op 'zijn' Taaienberg

Tom Boonen krijgt een standbeeld bovenop de Taaienberg in de Oost-Vlaamse gemeente Maarkedal. De ex-renner uit Balen zorgde op de Taaienberg steeds voor een spannende koers. De gemeente wil hem hiervoor bedanken. Met een kunstwerk op de Taaienberg zal die voor altijd zal gelinkt zijn aan één van de grootste, Vlaamse coureurs ooit.

Tom Boonen reageert enthousiast: “De Taaienberg was echt het kenmerk van mijn carrière. Bovenaan de helling keerde de rust terug na de snelle rit naar boven. Het moment om de schade op te meten en te kijken wie mee de finale rijdt. Ideaal voor een rustplaats. Het is een hele eer om daar een hommage te krijgen.”

Samenwerking Kunstuur

Het gemeentebestuur werkt voor het project samen met Het Kunstuur. Joost Bourlon: “Tom Boonen is één van de bekende Vlamingen die een verhaal vertelt in Het Kunstuur in Mechelen. Hij doet dat bij een schilderij van Valerius De Saedeleer. Het werk, gemaakt vanop de uitloper van de Taaienberg toont het prachtige omliggende landschap. Tom opperde in zijn verhaal bij Het Kunstuur een stille droom van een standbeeld op zijn berg, de Boonenberg, en daar werken we met veel plezier aan mee.”