22u40
De wereld vandaag

Inbraak op werf politiekantoor in Herentals

In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken op de werf van het politiekantoor op de Molenvest in Herentals. Door deuren te forceren en sloten door te knippen, konden de dieven in kelderruimte geraken. Daar lag het werkmateriaal van de werf opgeslagen. De buit van de diefstal bedraagt minstens 10.000 euro.

"De daders hebben zich toegang verschaft tot de kelderruimte van het gebouw en hebben daar een aantal afgesloten ruimtes waar de werklieden die daar momenteel de renovatiewerken aan het doen zijn, openbroken en een heleboel werkmateriaal ontvreemd", zegt Dirk Janssens van de politiezone Neteland.

"Meerdere benadeelde firma's"

Voor hoofdaannemer Brebuild was de inbraak een opdoffer. De firma is slijpschijven, lasposten en boormachines kwijt. Goed voor een bedrag van minstens 10.000 euro. Maar de totale kosten lopen waarschijnlijk op, want Brebuild is niet het enige slachtoffer.

"Er zijn verschillende aannemers aan de renovatiewerken bezig op de Molenvest en er zijn bij mijn weten al zeker drie of vier benadeelde firma's."

Tijdens de renovatiewerken is het politiekantoor tijdelijk verhuisd naar de gebouwen naast de Lu-koekjesfabriek, maar keert normaal volgend jaar terug naar de vernieuwde campus aan de Molenvest.