22u33

Inbrakenplaag houdt aan in Noorderkempen

Het lijkt erop dat de inbrakenplaag in de Noorderkempen nog niet voorbij is. De daders viseerden zondagnacht opnieuw een horecazaak in Turnhout, een kapsalon in Kasterlee en 2 cafés in Gierle. Na eerdere inbraken eind september in Oud-Turnhout, drie horecazaken vorige week in Kasterlee en een ramkraak in Beerse is er afgelopen nacht alweer ingebroken. De daders gingen opnieuw driest te werk. De buit, telkens wat geld, bleef beperkt maar de aangerichte schade aan de zaken was groot.

Geld gestolen, verder onderzoek

Op Leiseinde in Turnhout drongen onbekenden binnen in een horecazaak. De daders namen er een schuif met een som geld mee. Mogelijke verdachten zouden hier opgemerkt zijn.

Ook in Gierle konden dieven binnen geraken bij café en feestzaal De Valk (foto onder) in de Kloosterstraat in Gierle. Onbekenden forceerden een raam. Hier konden de dieven het wisselgeld uit de kas en wat fooiengeld buitmaken.

Zo'n 100m verderop Café Den Eyck tegenover de kerktoren in Gierle werd ook door dieven geviseerd. De dieven konden er niets buitmaken maar forceerden er wel de deuren van het café. 

Ten slotte drongen dieven nog binnen in een kapsalon langs de Gierlebaan in Kasterlee. Ook hier bleef het bij een inbraakpoging. De politie onderzoekt de diefstallen.