7u16

Inschrijvingen provinciale scholen in de lift, kaap 5000 leerlingen gerond

Corona of niet, het provinciaal onderwijs is springlevend. Op 1 september stapten in totaal 5.029 leerlingen door de schoolpoorten van PITO Stabroek, de Provinciale Technische Scholen (PTS) in Boom en Mechelen, PIVA en avAnt Provinciaal Onderwijs in Antwerpen. Ook het Centrum Leren en Werken (CLW) doet het goed. De provincie investeerde de afgelopen jaren fors in schoolinfrastructuur. Steeds meer leerlingen in het secundair kiezen ook voor een horeca-opleiding. De hotel- en bakkersschool PIVA in Antwerpen moet zelfs leerlingen weigeren.

In onze regio verwelkomde de Provinciale Technische School Mechelen 348 leerlingen.PTS Mechelen zit met een instroom van 27 nieuwe leerlingen op het goede spoor. Het Centrum Leren en Werken (CLW) ten slotte maakte ook een vliegende start en stoomt dit jaar 223 leerlingen klaar voor de arbeidsmarkt.

Op campussen in Antwerpen, Boom, Mechelen en Kapellen krijgen de leerlingen theoretische en praktische lessen die ze onmiddellijk kunnen toepassen op de werkvloer. Het spreekt voor zich dat dit hun kansen op de arbeidsmarkt aanzienlijk verhoogt.