11u14

Investering van 1,5 miljoen voor verkeersveiliger Heultje

Grote werken in de Gevaertlaan en Heultjedorp staan vanavond op de agenda van de gemeenteraad van Westerlo. Het gaat om een investering van 1,5 miljoen. Het wegdek van de Gevaertlaan is versleten door het vele zware vrachtverkeer dat er passeert.

Het betonnen wegdek zal volledig in asfalt worden aangelegd. Enkele jaren geleden werden de betonvakken afgeschraapt om ze terug wat meer aan mekaar te laten aansluiten. Nadien werd er ook nog een vleugje asfalt over gelegd. Toen was al wel duidelijk dat dit maar een tijdelijke oplossing zou zijn en dat de rijweg op een duurzame manier diende aangepakt te worden.

Het wordt nu een volwaardige asfaltweg in het verlengde van een groot gedeelte van de Gevaertlaan in Zoerle-Parwijs waar dit op deze manier al eerder gebeurde. Door het gebruik van asfalt zal het comfort voor de omwonenden sterk verhogen. Ook de riolering wordt gelijk aangepakt. Alvorens de werken te kunnen uitvoeren zal ook onroerend erfgoed nog een definitieve goedkeuring moeten verlenen omdat het centrum van Heultje erkend is als een beschermd dorpsgezicht.

Maar de werken gaan nog veel verder.Ook de fietspaden waren aan vervanging toe en zullen heraangelegd worden in comfortabel asfalt en er komen veilige fietsoversteken die nu ontbreken. Als de plannen een go krijgen op de gemeenteraad, is het de bedoeling dat nog dit jaar de werken kunnen aanbesteed worden. 

Foto: schepen van openbare werken Filip Verrezen en Heultjes schepen van mobiliteit en fietsbeleid Kristof Welters lichten de plannen toe