14u24

Jonge vrouw komt om bij ongeval in Lille: bestuurder was niet onder invloed

Bij een zwaar verkeersongeval aan de Poederleeseweg in Lille is een dodelijk slachtoffer gevallen. Het ongeval gebeurde ter hoogte van supermarkt Aldi. Kort voor half twee wilde een jonge vrouw van 26 uit Herentals met haar bromfiets oversteken maar ze werd gegrepen door een bestelwagen. De klap was enorm en het slachtoffer overleed ter plaatse. De politie sloot de Poederleeseweg in beide richtingen af. (FOTO: Peter Vanderveken)

Een auto die vanuit Poederlee kwam, was eerst nog gestopt aan het zebrapad waar de vrouw wilde oversteken. Maar de bestelwagen die uit Herentals kwam, reed het slachtoffer aan. 

 

Uit onderzoek blijkt dat de bestuurder van de bestelwagen niet onder invloed was van alcohol of andere verdovende middelen. Het is niet duidelijk of de man sneller reed dan de toegelaten 50 kilometer per uur. De politie kan ook niet zeggen of het slachtoffer al rijdend of te voet het zebrapad overstak.

Burgemeester van Lille Marleen Peeters houdt in elk geval morgenvroeg een overleg met verkeersdeskundigen om te bekijken of de signalisatie aan het zebrapad beter kan. Het gaat om een gewestweg waar de gemeente geen bevoegdheid over heeft, maar bijvoorbeeld wel advies kan geven.