14u52

Jongeren geven advies in Vorselaar

In Vorselaar hield burgemeester Lieven Janssens het voorbije Pinksterweekend een video-conferentie met een delegatie jongeren. De jeugdraadvoorzitters en alle kinderburgemeesters van de laatste 10 jaar waren uitgenodigd. De jongeren bevestigden enkele inzichten zoals de voorbije week ook aan bod kwamen in het rapport van de kinderrechtencommissaris: “Corona is rare, saaie en eenzame periode”, aldus de kinderburgemeesters. Maar de jongeren gaven ook advies.

Advies van Vorselaarse kinderburgemeesters en jeugdraadvoorzitters

Op de videoconferentie werden enkele ideeën geopperd en die werden ondertussen al opgepikt door de gemeente: de speel-, sport- en skatepleintjes werden heropend, er komt een zomerschool in juli en augustus, een boeiende speelpleinwerking en ook enkele aangepaste vrijetijdsactiviteiten zoals tijdens de voorbije Paasvakantie toen alle kinderen een “bingo” kregen.

De activiteiten voor juli en augustus worden samengebracht in één zomerkrant, samen met de gemeenten van Neteland. Axl Van Gorp, de eerste kinderburgemeester van Vorselaar stelde voor om de trage wegen, kleine padjes nog te meer te ontdekken want die heeft Vorselaar wel in veelvoud.