13u24

Jos Verlooy start met Igor in Rotterdam

Vanaf vrijdag wordt in het Kralingse Bos in Rotterdam de Nederlandse landenprijs jumping gesprongen. Jos Verlooy springt in Nederland met Igor. Het paard was anderhalf jaar uit circulatie en miste de Spelen in Tokio. Na enkele kleine wedstrijden is dit voor Igor de grote test.

Anderhalf jaar geleden werd bij Igor vastgesteld dat het kogelgewricht regelmatig uit de kom schoot. Dat is  een gekende blessures bij topsporters, maar veel minder bij toppaarden. De wereldvermaarde dierenarts Leo De Backer stak daarom zijn licht op bij Lieven Maesschalck. Hij maakte van zijn trainingsschema bij topsporters een schema op maat voor Igor: veel zwemmen, aangepaste oefeningen en specifieke trainingen in diep zand in de duinen met veel hoogteverschillen. Met als gevolg dat Igor terug de conditie toont van op het EK in 2018 in Rotterdam. 

Jos Verlooy heeft goede herinneringen aan Rotterdam. In 2018 won hij er zowel de landenprijs als Grote Prijs. Een jaar later pakte Jos Verlooy er goud en brons op het EK. Het was de eerste keer in de geschiedenis dat België Europees kampioen werd.