4u56

In juli al volle zaal in pop-up-theater Puurs-Sint-Amands?

Als het van Studio 100 afhangt kunnen de deuren van het pop-up-theater in Puurs-Sint-Amands in juli alweer opengaan. In dat theater worden de grote spektakel-musicals "Daens" en "40-45" opgevoerd. En ook de "Afscheidsshow Samson & Gert". De zaal biedt plaats aan zo'n 1600 toeschouwers. En het is wel degelijk de bedoeling om te spelen voor een volle zaal. Het is nog maar de vraag of de Veiligheidsraad voor zo'n voorstellingen het licht op groen wil zetten.

Ieder zijn box

Studio 100 kwam daarom zelf al met een oplossing. Het plaatste rond elke stoel plexi-wanden. "Een idee van Gert Verhulst zelf," zegt CEO Hans Bourlon aan Het Laatste Nieuws. Op die manier zit iedereen een beetje in zijn eigen box. Om drukte aan de in- en uitgang te vermijden, tekende het ook een speciaal parkeerplan uit. Alles wordt na elke show uiteraard ontsmet en ook voor de acteurs zullen er een aantal regels gelden. 

450 000 tickets

De makers van de spektakel-shows hopen dat ze met hun maatregelen de overheid kunnen overtuigen. Want intussen wachten al 450 000 mensen met een ticket op het moment waarop ze naar het pop-up-theater in Puurs-Sint-Amands kunnen. (Foto: archief)