5u20

Kasterlee zoekt lokaal talent om elektriciteitskasten te verfraaien

Kasterlee wil de elektriciteitskasten in haar deelgemeenten opfleuren, en dat doet ze met het project ‘Chic Ellentrik’. De gemeente is daarom op zoek naar creatievelingen uit Kasterlee. Zij kunnen zich kandidaat stellen door een kunstzinnig of fotografisch ontwerp in te sturen. Kasterlee wil dit jaar nog een toeristische wandeling uitstippelen langs alle gepimpte elektriciteitskasten.

Thema's per deelgemeente

Met ‘Chic Ellentrik’ slaat de gemeente twee vliegen in één klap: het straatbeeld ziet er weer wat fraaier uit én lokaal talent krijgt een kans om zijn kunstwerken zichtbaar te maken. Voor de drie deelgemeenten zijn er andere thema’s bedacht. Zo moeten de kunstwerken voor de elektriciteitskasten in Kasterlee binnen het thema ‘fantasie’ passen, in Lichtaart binnen het thema ‘onze fauna en flora’ en in Tielen binnen het thema ‘In de tijd’. 

De gekozen kandidaten mogen de elektriciteitskasten rechtstreeks beschilderen of werken met een fotoprint. Daarnaast mogen naast inwoners uit Kasterlee, ook personen die een aantoonbare link hebben met de gemeente een ontwerp indienen.

Praktisch

Geïnteresseerden kunnen nog tot 14 maart een ontwerp indienen via het inschrijvingsformulier. Uiterlijk op 15 april worden de ontwerpen en de plaats waar ze terechtkomen gekozen.

Foto: Gemeente Kasterlee