21u00

Kempenaars scoren met online paardenveiling: veulen verkocht voor recordbedrag

Het Kempense veilingbedrijf Equbreeding.auction heeft geschiedenis geschreven. Afgelopen woensdag organiseerde het veilinghuis voor paarden haar eerste live veiling. Er werd voor meer dan 2 miljoen aan Belgische raspaarden en -veulens verkocht aan binnen- en buitenland. Maar vooral de recordverkoop van één veulen voor liefst 360.000 euro sprong in het oog.

Het bod kwam van een Amerikaanse koper, die 'Das Machine EQ Z', zo heet het veulen, mee zal nemen naar het buitenland. Het vorig record van duurst verkochte veulen ooit stond tot nu toe op 167.500 euro. Equbreeding.auction is een initatief van drie jonge ondernemers. Matthias Claeys uit Herenthout, Jody Bosteels uit Bouwel en Bram van Hulle uit Aalter. Gelenaar NIels Haesen zorgde voor het decor voor de online veiling. 

 “We zijn enorm blij dat we meteen met een eerste editie de Belgische fokkerij en haar kwaliteit  internationaal op de kaart hebben kunnen zetten," vertelt Matthias Claeys. “We hebben hoog spel gespeeld met een kwalitatieve selectie van jonge paarden, embryos en veulens. Gelukkig werd de kwaliteit door de verschillende investeerders gesmaakt.”