12u31

Kempense Bonnie & Clyde krijgen levenslang voor roofmoord

Marc Laudet en Ashley Van de Velde kennen hun straf. De assisenjury in Antwerpen veroordeelde hen allebei tot een levenslange celstraf voor de moord op gevangenisverpleegster Christine Lenaerts uit Grobbendonk. Drie jaar geleden ontvoerden en wurgden de "Kempense Bonnie & Clyde" de vrouw en dumpten haar lichaam langs het kanaal in Olen.

Na ruim 4,5 uur beraadslagen kwam de jury tot haar besluit. Er zijn geen verzachtende omstandigheden voor de daden van het koppel, klinkt het. Ze kunnen pas ten vroegste na 20 jaar voorwaardelijk vrij kunnen komen. De twee zullen nadat ze vrijkomen ook voor 15 jaar ter beschikking gesteld worden van de strafuitvoeringsrechtbank.

Het slachtoffer was verpleegster in de gevangenis van Antwerpen. Ze had een goede band met 1 van de gedetineerden, Ashley. Maar wanneer die wat later tijdelijk vrijkomt voor penitentiair verlof,  besluit ze om Christine, die haar op dat moment onderdak gaf, eerst te ontvoeren en later brutaal te vermoorden. Ze doet dat samen met haar partner op dat moment, Marc Laudet. Zelf ook een ex-gevangene en iemand met zware feiten op z’n kerfstok.