3u21

"Kempense horeca slaat nog geen grote drankvoorraad in"

Nog 4 keer slapen en dan start de horeca weer op. Maar bij de Kempense drankenhandels, zoals Verreydt in Noorderwijk, is er nog geen sprake van grote bestellingen. Horeca-uitbaters zijn nog voorzichtig door het onvoorspelbare weer. Bovendien hebben veel cafés en restaurants al heel wat coronaproof investeringen gedaan en willen ze geen risico nemen door een grote voorraad in te slaan.

Bestellingen komen maar mondjesmaat binnen

De vrachtwagen wordt vanmorgen goed vol geladen om cafés en restaurants te gaan bevoorraden. Toch is het hier nog niet alle hens aan dek, tegen de verwachtingen in lopen de bestellingen maar met mondjesmaat binnen. Zo hebben veel horecazaken al investeringen gedaan om het terras coronaproof te maken. En de tweede lockdown heeft er wel bij velen ingehakt financieel.

Een van de stops is de Pot van Keizer Karel in Olen (foto). De kelder staat hier al even leeg en wordt nu voor het eerst sinds lang weer gevuld voor de heropening. Maar ook hier zijn ze voorzichtig, alles is zo onvoorspelbaar en het terras zal nooit groot genoeg zijn.