15u09

Kerstmagie eindigt met valse noot: "7000 mensen in de kou gezet"

Vandaag zou ook Kerstmagie voor de laatste keer doorgaan in onder meer Kasteel d'Ursel in Hingene en in het kasteel van Simon De Merode in Westerlo, maar ook dat kon dus niet. De prins is er niet over te spreken dat de evenementen- en cultuursector opnieuw moet sluiten, terwijl andere sectoren wel open blijven. Volgens hem heeft het overlegcomité de beslissing gemaakt in een opwelling.

"Dat is tegen de grondwet. Op een bepaald moment na 2 jaar, moeten de mensen toch een manier van werken vinden die samengaat met onze grondwet. Hier is het in feite een schande wat er aan de hand is. Ik weet niet hoeveel mensen er vandaag bij Ikea in de sofa een hotdog aan het eten zijn en hier... Ik snap het niet, " aldus Simon de Merode.

In de 10 kastelen samen van over heel Vlaanderen zouden vandaag nog meer dan 7000 toeschouwers langskomen, die nu dus thuis moeten blijven. Daarmee halen ze bij Kerstmagie de kaap van 60.000 toeschouwers in totaal nu niet. 

"Wij hadden dus mensen aan de lijn. Bijna aan het wenen, maar dat was ons kerstgeschenk voor onze familie. Ik zeg, wat kan ik zeggen? Ik ben niet in de drivers seat. Je moet klagen bij de overheid, niet bij ons, " besluit de Merode.