7u29

Kerstpakketten, een teken van waardering

De maand december betekent lage temperaturen en donkere dagen. Maar ook gezelligheid, de feestdagen die voor de deur staan en voor veel mensen: hun jaarlijkse bedankje en teken van waardering van het bedrijf waar ze bij werken. Een kerstpakket is een oude traditie en een teken van dankbaarheid aan de medewerkers, en wordt dan ook vaak zeer gewaardeerd. Alhoewel dat een beetje afhangt van wat er in een kerstpakket zit natuurlijk. Een verkeerd kerstpakket, of een kerstpakket wat overduidelijk goedkoop is of waar weinig moeite in gestoken is, kan weleens de verkeerde boodschap overbrengen. Wees gerust: op internet kun je nu makkelijk het beste kerstpakket kopen voor al jouw medewerkers!

 

Hoe kies je een kerstpakket?

Een goed kerstpakket geven is lastig, omdat je verschillende medewerkers in dienst hebt die allemaal verschillende interesses hebben. Vaak kun je niet voor iedereen persoonlijk een pakket uitkiezen, dus moet je (bijna) hetzelfde pakket aan iedereen geven. Dan wil je toch een beetje rekening houden met ieders wensen, stijl en voorkeuren. Een goed kerstpakket heeft dus voor ieder wat wils. Er zitten verschillende producten in, waardoor er voor iedereen wel iets in zit wat aanspreekt. Er zitten etenswaren in maar ook gebruiksvoorwerpen. Kortom, het is een mix met van alles wat. Hierdoor kun je de plank nooit helemaal misslaan.

 

De inhoud

Het kerstpakket en de mix aan producten dat erin zit, is vaak toch samengepakt in een bepaald thema. Dit is ook zo leuk aan een kerstpakket. Sommige kerstpakketten hebben een bepaald product dat centraal staat, of een bepaalde kleur. Maar ook een thema als ‘duurzaamheid’, ‘fit het nieuwe jaar in’ of ‘warm de winter door’ zijn populair. Het gaat erom dat het pakket een geheel vormt, en niet overkomt als een paar losse producten samen in een doos gestopt. Dat haalt de magie van zo’n pakket weg. Verder zitten er vaak winterse dingen in een kerstpakket. Een strandbal kan natuurlijk, maar daar hebben de meeste mensen niets aan in december. Dus vaak kom je marshmellows tegen of glühwein, thee en andere winterse producten.

Een groot gebaar

Natuurlijk wil je niet een klein doosje geven met een paar chocolaatjes. Kerstpakketten zijn een teken van dankbaarheid en waardering dus wil je als werkgever dat dat een groot gebaar is. Daar hoort een grote doos bij. Sommige mensen pakken hun kerstpakket meteen uit, andere zetten het pakket onder de boom en wachten tot kerst. In ieder geval, wil je dat het er mooi uitziet. De grootte wordt ook bepaald door het aantal producten dat in het pakket zit. Dit kan enorm variëren. In sommige pakketten zitten zes producten, in andere meer dan zeventig. Dan hebben we natuurlijk ook met de prijs te maken. In de regel is het zo dat als er meer producten in het pakket zitten, het pakket ook duurder is. Hier zijn een paar uitzonderingen op, bijvoorbeeld als er elektronica of andere dure spullen in het pakket zitten.