17u28

Kersverse ouders veroordeeld voor drugshandel, zoontje geboren onder invloed

De rechter sprak strenge straffen uit voor de kersverse ouders uit Grobbendonk. Hun zoontje werd geboren onder invloed van drugs. Het koppel is veroordeeld tot elk 1200 euro boete. De man krijgt 24 maanden, de vrouw krijgt 20 maanden celstraf. Beide ouders zitten nu in de gevangenis op verdenking van drugshandel.

In Herentals werd in juli van dit jaar een baby geboren die meteen onder invloed was van cocaïne. Een gevolg van de drugsverslaving van de moeder van het jongetje. De 33-jarige mama van de baby uit Grobbendonk stond tijdens haar zwangerschap met een bol buikje nog voor de rechter. Ze stond toen terecht omdat ze haar partner op 19 februari van dit jaar had aangevallen én gestoken met een groot mes. Op het moment van de steekpartij was de vrouw dronken. De vrouw dronk niet alleen tijdens haar zwangerschap, maar bleef al die tijd ook zwaar verslaafd aan drugs. Net als haar 31-jarige vriend uit Grobbendonk. Samen hadden ze ook een drugshandeltje. Het koppel handelde zo vooral in xtc, speed en cannabis.

Ondanks haar arrestatie en verschijning voor de rechtbank, ging het van kwaad naar erger. De vrouw dronk niet alleen tijdens haar zwangerschap, maar bleef al die tijd ook zwaar verslaafd aan drugs. Ze zullen hun leven terug op de rails moeten krijgen vooraleer ze voor hun zoontje kunnen zorgen.