0u48

Kleine aanpassingen aan maatregelen voor provincie Antwerpen

Zoals verwacht heeft Antwerps provinciegouverneur Cathy Berx kleine aanpassingen aan de maatregelen in de provincie aangekondigd.

Mondmaskerplicht

De mondmaskerplicht  wordt aangepast voor mensen met beperking en tijdens zwaar fysiek werk. Zij zullen niet verplicht zijn om een mondmasker te dragen en de politie zal de mondmaskerverplichting ook meer “met omzichtigheid” handhaven. 

Sporten

Voor sporten in georganiseerd verband geldt een verschillende regeling per leeftijdsgroep. Voor kinderen onder de twaalf is sporten toegelaten in een groep tot maximaal 50 personen, met een verantwoordelijke, maar contact is dan wel toegelaten. Jongeren tot 18 jaar mogen sporten in groepen tot maximaal 10 personen (altijd dezelfde). Bij contactsporten als judo en karate is voor die jongeren wel een mondmasker verplicht. Voor volwassenen zijn de regels strenger. De groepen zijn beperkt tot maximaal 10 personen (steeds dezelfde) en enkel contactloos sporten mag.

Fitnesscentra in het Antwerpse mogen opnieuw openen, maar met strengere regels 

Geen beslissing over competitie, avondklok blijft van kracht

Er is nog geen beslissing genomen over de competitiematchen die dit weekend op Antwerps grondgebied gepland staan. Minister van Sport Ben Weyts (N-VA) zal die beslissing nemen. Zondag staat o.a. KV Mechelen tegen Anderlecht op de kalender. Ook de avondklok (tussen half 12 's avonds en zes uur 's ochtends) blijft van kracht. Aan de cultuursector kon Berx nog geen sprankeltje hoop bieden.