23u08

Kleuterscholen Oud-Turnhout sluiten, Mol en Balen volgen

De kleuterscholen in Oud-Turnhout blijven volgende week ook dicht. Dat hebben de directies van de 4 scholen, in samenspraak met de gemeente beslist. Ze vrezen dat ze niet genoeg personeel gaan hebben omdat de kleuterjuffen- en leiders zelf voor hun kinderen moeten zorgen. De school ziet geen andere optie dan ook de kleuterschool te sluiten. Noodopvang wordt nog wel voorzien.

Ook andere gemeenten volgen

Ook een aantal andere Kempense gemeenten beslisten vanavond om hun kleuterscholen te sluiten. In Mol hebben de scholen van de drie onderwijsnetten samen met de gemeentelijke crisiscel beslist dat er alleen noodopvang zal zijn voor ouders die niet kunnen telewerken. Zij zullen een werkgeversattest moeten voorleggen. In Mol waren de afgelopen weken ook heel wat besmettingen, ook in scholen, ook bij kleuters, klinkt het. Bovendien verwacht de gemeente dat iedereen ook solidair is met de kleuteronderwijzers, waar het vaak moeilijker is om de maatregelen goed op te volgen. Balen volgde bijna meteen het voorbeeld van Mol en Oud-Turnhout.

 

De kleuterscholen van het gemeenschapsonderwijs zullen sowieso in alle gemeenten sluiten. En ook het katholiek onderwijs raadt aan om het onderwijs voor kleuters te schorsen. Die beslissing viel ook vanavond. 

insluiten