KV Mechelen heeft meer moeite met supporters dan spelers Standard

vrij 1 okt 2021
KV Mechelen heeft vrijdagavond met 3-1 gewonnen van Standard. KV kwam al na 4 minuten op voorsprong dankzij een doelpunt van Cuypers. Na amper 18 minuten stond het zelfs al 3-0. Mrabti en Walsh dikten de score verder aan.

Tennisballen

Standard bood amper of geen weerwerk. Of toch de spelers niet. De supporters des te meer. Voor hen was de makke prestatie van hun ploeg en de 3-0 achterstand het sein om tennisballen op het terrein te gooien.

De stadionomroeper moest oproepen tot kalmte en waarschuwde de supporters. Als ze nog dingen op het terrein zouden gooien, zou de wedstrijd worden stopgezet. Voor de rest gebeurde er nog amper iets in de eerste helft.

Op het veld

Toen de spelers van Standard dan het veld opkwamen voor de tweede helft, bestormden ook enkele supporters het veld. Zij gingen verhaal halen bij hun spelers. De scheidsrechter riep iedereen binnen en de tweede helft werd tien minuten stilgelegd.

De politie besliste daarop dat de wedstrijd bij het volgende incident definitief zou worden stilgelegd. Maar uiteindelijk werd er toch weer gevoetbald. KV Mechelen drong niet verder aan. Standard kon niet echt een vuist maken.

In de 82ste minuut konden de Rouches dan toch de eerredder scoren. Maar KV kwam niet meer in de problemen. Een vlotte winst dus voor Mechelen dat na een iets mindere start toch stilaan mooi opschuift in het klassement.