KV Mechelen wint op Standard en leidt in de Europe playoffs

don 13 mei 2021
KV Mechelen eiste meteen het balbezit op, en op het kwartier werd Malinwa daarvoor beloond. Bodart kon een Mechelse voorzet niet goed verwerken. De Luikse doelman duwde de bal tegen Gavory en het leer belandde zo in doel. Er vielen verder weinig kansen te noteren. Kv mocht bij een 0-1 stand gaan rusten.

In de tweede helft liet Storm (foto) dé kans op de 0-2 liggen maar even later maakte de winger zijn fout goed en scoorde hij toch de 0-2.  Druijf was met een kopbal nog erg dicht bij de 0-3. In de 68ste minuut moest Kv dan toch een aansluitingstreffer slikken via Raskin. Een minuut later pakte Peyre rood. Ondanks de Luikse druk in de slotfase kraakte KV niet. Het bleef 1-2 en zo is KV Mechelen leider in de Europe play-offs.