4u14

KV Mechelen zonder hoofdtrainer tegen Club Brugge, Wouter Vrancken ook positief

Nadat gisteren al bekend raakte dat bijna de voltallige sportieve staf van KV Mechelen positief testte op corona, blijkt nu ook hoofdtrainer Wouter Vrancken besmet te zijn. Malinwa moet het daardoor vanavond tegen Club Brugge en dit weekend tegen OHL ook zonder hoofdtrainer doen op de bank, aangezien Vrancken in quarantaine moet.

Vrancken leek dinsdag nog te ontsnappen aan het virus, toen testte hij negatief terwijl 7 stafleden van de club (waaronder zijn assistenten) wel positief bleken. Maar de trainer voelde zich gisteren toch futloos en had last van rillingen. Een nieuwe test wees uit dat ook de Limburger het virus te pakken heeft. Hij zal dus ook in thuisisolatie gaan en moet daardoor de wedstrijden tegen Club Brugge (vanavond) en Oud-Heverlee Leuven (zondag) missen.

Geen uitstel, De Camargo T2

De club heeft de Pro League gevraagd om die 2 wedstrijden uit te stellen, maar daar werd niet op ingegaan. Het protocol schrijft voor dat uitstel enkel kan als minstens 7 spelers besmet zijn. Dat is niet het geval, enkel Joachim Van Damme en Siemen Voet legden een positieve test af. Vrancken wordt de komende wedstrijden vervangen door Sven Swinnen. Die is nu head development van de jeugd en tot vorig jaar T3 van KV. Opvallend, Swinnen zal op de bank bijgestaan worden door Igor De Camargo. De spits is momenteel geblesseerd en volgt een trainerscursus en is morgen en zondag even assistent-trainer.