16u23

Laakdal krijgt meer en betere busverbindingen

De Lijn breidt haar aanbod in Laakdal uit vanaf december 2021. De lijn 19 b Tessenderlo-Westerlo wordt dan vervangen door een volwaardige lijn 540 die elke dag pendelt tussen Tessenderlo en Herentals en onderweg Klein-Vorst, Groot-Vorst, Veerle, Varendonk met Westerlo en Olen aandoet.

Daarnaast blijft ook bus 19 Geel-Diest behouden. Het aantal ritten wordt in de spits op werkdagen en op zondag zelfs verdubbeld. Ook de populaire belbus 751 blijft actief in Laakdal. Tenslotte worden de lijnen 20, 302 en 299 gebundeld zodat er een verbinding ontstaat tussen Geel, Meerhout, Zittaart, Klein-Vorst en Tessenderlo. 

Schoolbus

Voor de scholieren die vanuit Veerle-Heide naar Westerlo moeten, komt er tijdens een schooluren een speciale lijnbus met extra opstapplaatsen in Veerle-Heide en Eindhout. Deze bus stopt ook in Veerle Centrum en Eindhout dorp waar de studenten met bestemming Geel kunnen overstappen. 

Laakdal zet a sinds 2007 in op duurzame mobiliteit. Zo blijft ook volgend schooljaar de gemeentelijke tussenkomst van 40% bij de aankoop van een abonnement Buzzy Pazz en Omnipas behouden voor scholieren en werknemers.