16u19

Laatste expo in Hofke van Chantraine voor grote verbouwingswerken

Binnenkort gaat het Hofke van Chantraine in Oud-Turnhout dicht voor grote verbouwingswerken. Vanavond gaat de voorlopig laatste tentoonstelling, Verstilling van Kristel Van Ballaer, van start. Daarna gaat het Hofke 2 jaar dicht. Geen nood voor de cultuurliefhebbers: de tentoonstellingen zullen op verplaatsing blijven doorgaan.

"We gaan zeker de authenticiteit bewaren, het is een beschermd monument en we zijn beperkt in wat we gaan mogen doen. De bedoeling is dat we het mooie en historische karakter absoluut bewaren. De toegankelijkheid is met de lift de enige serieuze ingreep die we gaan doen naar modernisering toe", klinkt het bij de bezielers van het Hofke.

Voor de laatste expo voor de verbouwingen kozen ze bij het Hofke voor Verstilling van Kristel Van Ballaer. De schoonheid van de natuur en de geometrie in architectuur zijn belangrijke thema's in haar werk. Geen gemakkelijke opdracht in zo'n oud gebouw als het Hofke Van Chantraine. "Ik heb er zelf even over getwijfeld hoe je zo'n uitgepuurde en abstracte vormen in een oud gebouw zet. Vaak zie je dat in heel moderne musea maar nu komt het toch wel heel sterk tot z'n recht. Echt de moeite om te komen kijken," aldus Kristel. 

 

Foto: RTV