20u36

Leegstaande meubelzaak Verhaegen wordt nieuw vaccinatiecentrum in Geel

De leegstaande meubelzaak Verhaegen op de Diestsesteenweg in Geel moet in de herfst dienstdoen als vaccinatiecentrum. In Geel werd er al op verschillende locaties gevaccineerd, zoals in de fuifzaal De Waai en de vroegere fitness tussen Havermarkt en Lebonstraat. Nu verhuist het vaccinatiecentrum dus naar de meubelzaak. Vanaf midden september krijgen de tachtigplussers en andere risicopatiënten er hun boosterprik, maar eerst is het de beurt aan de zorgverleners.

In 2018 sloot meubelzaak Verhaegen de deuren en sindsdien staat het gebouw leeg. Tijdens de Oekraïne-crisis had het gemeentebestuur het idee om de meubelzaak te gebruiken als mogelijke noodopvang voor vluchtelingen, maar dat kwam er uiteindelijk niet van. Omdat het gebouw zo groot is, zal het pand binnenkort niet alleen ingericht worden als vaccinatiecentrum, maar ook de stedelijke kunstacademie kan er terecht zolang haar eigen gebouwen, in de Kollegestraat, geschilderd worden.

De inwoners van Herselt, Hulshout en Westerlo worden opnieuw gevaccineerd op hun vertrouwde stek, namelijk in de Zoerla.

Foto: RTV