18u32

Leerlingen Conservatorium houden pianomarathon voor nieuwe vleugelpiano

Op vrijdag 18 en zaterdag 19 november wagen 440 leerlingen van het Conservatorium in Mechelen zich aan een heuse pianomarathon. Zo willen ze geld inzamelen om een nieuwe vleugelpiano te kopen voor in de concertzaal van het Conservatorium. 24 uur lang, van vrijdagavond 17 uur tot en met zaterdagavond 17 uur, brengen de leerlingen stukken uit het pianorepertoire dat ze in hun lessen zien. De inzet is groot, want een nieuwe vleugelpiano kost al gauw 45.000 euro.

Sponsoring

Stad Mechelen, met de steun van de vzw Instrumentenfonds en de De Vrienden van het Conservatorium, vernieuwde de afgelopen jaren al enkele piano’s van het Conservatorium. Na jarenlang bespeeld te worden, waren ze dan ook aan vervanging toe. Ook het pronkstuk, de grote vleugelpiano die in het auditorium van de school staat, heeft zijn beste tijd gekend. 

Een nieuwe vleugelpiano heeft al snel een prijskaartje van zo’n 45.000 euro. Dat geld hoopt het Conservatorium nu in te zamelen met de pianomarathon. Alle leerlingen laten zich dan ook sponsoren voor hun prestaties. De nieuwe vleugelpiano komt opnieuw in de concertzaal te staan, waardoor ze zal dienen voor de voltallige schoolbevolking.

Een bijdrage storten kan op BE69 0017 1484 1778. Wie de pianomarathon zelf wil bijwonen, kan op vrijdag 18 november en zaterdag 19 november, tussen 17 uur en 17 uur, langskomen voor een hapje of een drankje. 

Foto: GVA