10u06

Leerlingen Sint-Ursula maken kunstwerken over zichzelf en corona

'Kunst op de Campus' dat is het project van de leerlingen van het Sint-Ursula-instituut van Onze-Lieve-Vrouw-Waver. Hiermee creëerden zij prachtige kunstwerken om hun gevoelens en ervaringen van het afgelopen jaar uit te drukken.

Me, myself and corona

Het coronavirus heeft een impact heeft gehad op de leerlingen van het Sint-Ursula-Instituut in Onze-Lieve-Vrouw-Waver. Afstandsonderwijs, besmettingen, quarantaines… de leerlingen kregen heel wat voor de kiezen het afgelopen schooljaar. 

De leerlingen van de tweede graad maakten er echter iets positief van. Gesteund door het enthousiasme van hun leraren Beeld en geïnspireerd door het project “Kunst op de Campus” creëerden zij prachtige kunstwerken om hun gevoelens en ervaringen van het afgelopen jaar uit te drukken. Vertrekkend van een vierkanten houten constructie maakten ze elk hun eigen coronatafereel. De kunstwerken kregen de toepasselijke naam “Me, myself and corona”.

De honderden kunstwerken staan opgesteld zodat alle leerlingen en personeelsleden er nog tot het einde van het schooljaar van kunnen genieten en zelf kunnen mijmeren over hun corona-ervaringen.