16u12

Leerlingen VTI Spijker maken tomatenpraline voor Stoffels

Leerkracht Bakkerij Gunter van den Broek van VTI Spijker Hoogstraten heeft samen met zijn leerlingen unieke tomatenpralines gemaakt voor tomatenbedrijf Stoffels uit Rijkevorsel. Die werden uitgedeeld op de Fruit Logistica beurs in Berlijn.

Tomatenkwekerij Stoffels uit Rijkevorsel nam begin februari deel aan de belangrijkste vakbeurs voor de internationale groenten- en fruithandel. Daar wilden zij graag hun klanten op een originele manier verrassen.

Op basis van Toma'Dor tomaten

Hierdoor kwamen ze bij Stoffels op het idee een praline te schenken, gemaakt op basis van hun eigen sprankelende Toma’Dor tomaten. Hiervoor schakelden ze Gunter van den Broek in, leerkracht bakkerij van V.T.I. Spijker. “Gunter ontwierp vorig jaar al pralines op basis van onze tomaten. Wij hebben die mogen proeven en ze vielen erg in de smaak. Daarom wilden we opnieuw met hem een project opstarten”, vertelt Paul Stoffels.

Juiste verhoudingen

“Na veel experimenteren heb ik de juiste verhoudingen gevonden om de tomatensmaak toch duidelijk te proeven in de praline, zonder dat de chocolade overheerst. Hiervoor heb ik de kwaliteitsvolle Toma’Dor tomaten van Stoffels verwerkt in witte chocolade. Door nog enkele kruiden en een aantal eenvoudige geheime grondstoffen toe te voegen, krijg je een lekkere zoete smeuïge tomatenvulling voor de pralines.” 

Voor de bereiding van de pralines kon Gunter rekenen op de hulp van zijn leerlingen. Ze hebben er samen na de schooluren aan gewerkt. 

Foto: Stany Dederen