6u20

Leerlingen welkom in 7 zomerscholen in Rivierenland

Nu de zomervakantie dichterbij komt, organiseren heel wat gemeenten zomerscholen waar leerlingen in de zomermaanden kunnen leren en spelen.

Leren in de zomer

Lagereschoolkinderen zijn welkom in basisschool Het Spoor in Lier. Leerlingen van het middelbaar kunnen terecht in de Sint-Ursulamiddenschool. 

Gemeentelijke basisschool De Stap in Berlaar organiseert voor de eerste keer een zomerschool. 

’t Kofschip in Duffel opent van 2 tot 13 augustus de schoolpoort voor jongeren met speciale noden. En ook Sint-Katelijne-Waver voorziet in juli een zomerschool voor 45 leerlingen.

Spelen en studeren in de Zomerpretschool 

In Nijlen komt er een Zomerpretschool samen met speelpleinwerking Boemerang in de Klokkenlaan. Omdat dit concept vorig jaar een succes was, zijn alle lagereschoolkinderen dit jaar weer welkom.

In de voormiddag krijgen ze les en in de namiddag staan de monitoren klaar om te spelen.

Taalweek in Willebroek

In augustus komt er een taalweek in Willebroek. Afgelopen jaren was dit initiatief heel succesvol. Door corona verwacht de gemeente wel wat volk, maar waar de taalweek komt is nog niet duidelijk. 

Talent krijgt zomerkans 

Ook in Mechelen is er grote vraag naar zomerscholen. De stad organiseert ‘Talent krijgt zomerkans’ op verschillende locaties zoals het stadion van KV Mechelen, Technopolis en Tivolipark.

Van 9 tot 20 augustus kunnen leerlingen van de lagere en middelbare school hun talenten verder ontwikkelen. Vorig jaar waren de scholen meteen volzet. Scholen en organisaties zullen zelf jongeren voordragen.  

Puurs-Sint-Amands, Heist-op-den-Berg, Bonheiden, Putte en Bornem organiseren geen zomerschool.