18u39

Leesmuntenactie stimuleert Putse kinderen om de bibliotheek meer te bezoeken

Het gemeentebestuur van Putte beloont elk jaar de meest actieve lezers van de zes Putse scholen. Tijdens het schooljaar verzamelen de leerlingen per klas zoveel mogelijk leesmunten. Die krijgen ze bij elk bibliotheekbezoek en worden in de klas in een speciale spaarpot gestopt. Bedoeling is de kinderen te stimuleren om meer gebruik te maken van de bibliotheek.

Na afloop van de actie ontvangt in elke school de klas die het meeste leesmunten gespaard heeft per leerling een boekenpakket. Ook elke kleuterschool ontvangt een pakket boeken voor de klasbibliotheek.

In de Vrije Basisschool van Grasheide heeft het derde leerjaar de meeste munten verzameld. In de twee Putse scholen –– Vrije Basisschool en Basisschool Alice Nahon – was dat telkens het tweede leerjaar. In de Parochieschool Peulis stak het derde leerjaar er met kop en schouders bovenuit. In de Basisschool Jozef Weyns won 3A.

Als algemene winnaar kwam het tweede leerjaar B van de Vrije Basisschool uit Beerzel uit de bus. De leerlingen van die klas hebben van september t.e.m. april gemiddeld meer dan zes keer een bezoek aan de bib gebracht.

Foto: gemeente Putte