9u11

Lier biedt inwoners taxicheques aan

Inwoners van Lier de zich moeilijk kunnen verplaatsing én een beperkt inkomen hebben, kunnen voortaan taxicheques aankopen. Hiermee kunnen ze goedkoper gebruik maken van een taxi in de stad.

De trein of bus nemen is voor mensen met een beperking niet altijd haalbaar. De mindermobielencentrale van stad en OCMW Lier zorgt al vele jaren voor het vervoer van mensen met een beperkt inkomen én een mobiliteitsbeperking. Daarnaast beschikken de dienstencentra over een bus om hun bezoekers van en naar het dienstencentrum te brengen. Maar ondanks het bestaande aanbod blijft de vervoersarmoede in Lier een reëel probleem. Daarom kunnen Lierenaars nu ook taxicheques aankopen in de dienstencentra Het Schoppeke en De Waaier.

 

Drie doelgroepen

Drie specifieke doelgroepen kunnen hiervan gebruik maken: alle Lierenaars die ouder zijn dan 80 jaar, die minstens 75 jaar zijn met verhoogde tegemoetkoming of mensen met een beperking die een Europese gehandicaptenkaart (EDC) hebben.

De taxicheques zijn strikt persoonlijk. Je betaalt 2,5 euro voor een taxicheque die 5 euro waard is. Per aankoop moet je minstens 6 taxicheques bestellen en per jaar kan je maximaal 24 cheques kopen. Met deze cheques kan je je taxirit betalen bij één van de deelnemende taxibedrijven.