7u05

Lierenaar die meisjes lastigviel blijft in cel

Een 36-jarige man uit Lier blijft nog zeker een maand in de cel. De man werd eind vorige week opgepakt nadat hij verschillende tienermeisjes had lastiggevallen. Hij zou hen ook gefotografeerd hebben tijdens het sporten. De raadkamer wil dat de man eerst psychiatrisch onderzocht wordt.

De man zou vaak aangedrongen hebben op selfies met de meisjes, die hij dan op zijn sociale media plaatste. Verschillende meisjes werden ook lastiggevallen door de man. Als de meisjes duidelijk maakten dat ze zijn gedrag niet konden appreciëren, reageerde hij vaak agressief. Hij hing ook vaak rond in de buurt van een school in het centrum van Lier. Waar hij dan vaak foto's maakte van meisjes die buiten aan het sporten waren.

De politie kreeg meerdere klachten over de man. Na onderzoek kwam de politie al snel op het spoor van een 36-jarige man uit Lier. Hij werd eind vorige week opgepakt en aangehouden. De raadkamer besliste vandaag om die aanhouding met minstens een maand te verlengen. Hij moet eerst psychiatrisch onderzocht worden. De advocaat van de man benadrukt dat hij niet verdacht wordt van zedenfeiten.