9u07

Liers kraanbedrijf zoekt meer dan 20 nieuwe medewerkers

Kranen Michielsens uit Lier is op zoek naar meer dan 20 nieuwe werkkrachten. Het bedrijf met ook vestigingen in onder meer Antwerpen, Brussel en Gent verhuisde haar hoofdzetel begin dit jaar van Wijnegem naar de vroeger Monti-site in Lier. De verhuur- en transportfirma is ondermeer op zoek naar techniekers, riggers en kraanmachinisten.

"Voornamelijk zoeken wij natuurlijk machinisten, de mensen die onze kranen bemannen", zegt general manager Jack Hansoul. "Maar daarnaast zoeken we ook technische profielen. We hebben onze centrale werkplaats in Lier. En daarvoor zoeken we service techniekers ook. Dat zijn mensen die onderhoud en reparatiewerkzaamheden uitvoeren aan de vrachtwagens en de kranen. Voornamelijk aan de kranen."

Om al die geschikte profielen te vinden, organiseert Kranen Michielsens morgen een eerste jobdag. Ervaring is een pluspunt maar zeker niet verreist. 

"De profielen die we zoeken worden in de klassieke opleidingen niet aangeboden. Er bestaat geen school voor machinisten bijvoorbeeld. Dus wij doen die opleiding volledig in huis. Zowel voor riggers als machinisten doen we een opleiding vanaf nul omdat we ons realiseren dat mensen ook met nul basiskennis aankomen."

In september is er een tweede jobdag gepland.