8u47

Lierse horecazaken mogen nog drie winters overdekte terrassen zetten

De horecazaken in het centrum van Lier mogen de volgende drie winters opnieuw een ruimer terras opstellen. Dat was al zo in de voorbije coronawinters. Toen konden horecazaken ook een tent of andere overkapping plaatsen om klanten in warme, droge en gezonde omstandigheden te kunnen ontvangen. Zo kunnen bezoekers in alle weersomstandigheden gezellig en warm buiten genieten.

Naast de al aangekondigde verdubbeling van het terras in de zomer mag het gewone zomerterras ook de volgende drie winters blijven staan. De terrassen moeten dus niet langer ingekrompen worden naar de winteropstelling. Tijdens de winter zijn overkappingen opnieuw toegestaan in de Eikelstraat en op het Zimmerplein. 

Er zijn wel meer voorwaarden aan verbonden dan tijdens de voorbije winter. “De stad heeft geprobeerd wat meer uniformiteit in het straatbeeld te krijgen door regels rond vorm en kleur te bepalen voor terrasoverkappingen”, zegt schepen van lokale economie Ilse Lambrechts. De winter van 2022-2023 is een overgangsperiode: witte tenten zijn nog mogelijk op het Zimmerplein en de Eikelstraat. Vanaf 2023-2024 mikt de stad op sobere kleuren als bruin, zwart en grijs. “We zullen zelf de markt bevragen en een groepsdeal bij een tentenleverancier proberen te verkrijgen”, aldus Ilse Lambrechts. “Ondernemers mogen zelf kiezen of ze op dat aanbod ingaan, maar hun tent of constructie moet vanaf november 2023 hoe dan ook aan de richtlijnen voldoen.