13u10

Lierse verhuurt stadion aan Antwerpse beloften

Lierse gaat haar stadion aan het Lisp verhuren aan de beloften van Antwerp. Die kunnen er volgend seizoen hun thuiswedstrijden afwerken. De U23 van Antwerp komen uit in Eerste nationale. Lierse heeft zelf maximum 17 thuismatchen in 1B. Daardoor komt er ruimte vrij om het stadion de overige weekends te verhuren.

Lierse Voorzitter Luc Van Thillo licht toe: “Het gaat louter om een huurovereenkomst. Na de deal met KBVB voor de komende drie wedstrijden van de Red Flames, is dit een volgende praktische overeenkomst met een externe partner. De wedstrijden van de RAFC U23 worden telkens in het weekend gespeeld dat Lierse op verplaatsing speelt. Den Berg blijft gesloten voor deze wedstrijden. Alleen de hoofdtribune en het bezoekersvak zullen open zullen zijn.”

Red Flames

Het stadion van Lierse wordt de volgende dagen ook gebruikt door de Red Flames. De nationale damesploeg speelt haar drie voorbereidingswedstrijden voor het EK 2022 op het Lisp.  Donderdag om 20 uur spelen de Red Flames tegen Noord-Ierland, Zondag om 17 uur tegen Oostenrijk en dinsdag 28 juni om 20 uur tegen Luxemburg. Het is 60 jaar geleden dat een nationaal elftal nog op het Lisp speelde.