19u34

Lille en Kasterlee starten eigen streamingdienst

Begin oktober kunnen inwoners van Kasterlee en Lille gratis gebruikmaken van het streamingsplatform Dalton. Het gaat om een proefproject van Cultuurconnect waar de bibs van beide gemeenten zijn in gestapt. Dalton specialiseert zich in het aanbieden van documentaires, kinder- en jeugdfilms, kortfilms en wereldcinema. Vooral films die je moeilijker via de meer traditionelere kanalen te pakken kan krijgen. De samenwerking tussen Dalton en de twee bibliotheken zorgt ervoor dat je deze films met één klik in je huiskamer te zien krijgt.

Lid van de bib

Samen met 18 andere gemeentes kunnen Lille en Kasterlee deze streamingdienst twee jaar lang gratis aanbieden aan hun inwoners. Voorwaarde is wel dat je lid bent van de bib want je hebt je lidmaatschap nodig om te kunnen inloggen op de filmstreamingsdienst. 

Na twee jaar evalueert Cultuurconnect het pilootproject samen met alle deelnemende bibs. Als het een succes is, kan men Dalton blijvend aanbieden in Lille en Kasterlee en wordt de dienst verder uitgerold naar andere bibs. Op 6 oktober om 20 uur, bij de start van Cinébib, speelt de bib van Lille de film Kedi vanop het Daltonplatform om de streamingdienst in de kijker te zetten. Wie komt kijken, ziet ineens hoe je gebruik kunt maken van het platform.