18u47
De wereld vandaag
maandag 24 januari
6°C
10 km

Lilse vrouw reageert: "Bang en lang afwachten na verkeerde prik"

Prescilla Van Boven uit Wechelderzande roept iedereen op om aandachtzaam te zijn wanneer je wordt gevaccineerd. De 33-jarige vrouw was ongerust nadat ze woensdag in het vaccinatiecentrum in Tielen een verkeerde tweede prik had gekregen. In plaats van het Pfizer-vaccin, kreeg ze AstraZeneca toegediend. Omdat de vrouw met een immuniteitsziekte kampt, was ze direct extra bezorgd. Het was pas gisteravond laat dat de vrouw werd gerustgesteld via mail. Ze klaagt ook aan dat ze zo weinig informatie kreeg.

Intussen wil ze iedereen er attent op maken dat iedereen toch vooraf even met de verpleegster overlegt, welk vaccin er wordt toegediend. 

Eerstelijnszone Middenkempen erkent de fout en zoekt intussen uit hoe de vergissing tussen 2 vaccinatielijnen kon gebeuren.
Volgens de verantwoordelijke arts van het vaccinatie-centrum is er geen medisch gevaar en krijgt de vrouw alsnog haar tweede Pfizer-vaccin.

Inmiddels werd er al een tweede afspraak voor haar geregeld voor een derde prik. De vrouw hoopt intussen dat dit in de toekomst niet meer zal gebeuren.