14u18

Loopwagens en -fietsjes voor kinderafdelingen Mol en Herentals

De kinderafdelingen van de ziekenhuizen in Mol, Herentals en Diest hebben van groep VDH 18 loopwagens en -fietsjes gekregen. VDH (concessiehouder van Mercedes-Benz) wil de zorgsector daarmee een hart onder de riem steken. De keuze voor de ziekenhuizen van Mol, Herentals en Diest is niet toevallig. VDH heeft in alle 3 de gemeenten een showroom.

Het idee om iets terug te doen voor de maatschappij leefde al langer bij autogroep. “Als grote speler in de automobielmarkt zijn onze acties gericht op verkoop", zegt Sales Manager Peter Langley. "In deze tijden zonder evenementen is dat niet alles. Bovendien wilden we iets terugdoen voor de zorgsector. Door corona krijgen de kinderen op de pediatrie-afdeling niet veel bezoek. Met deze actie hopen we ze een hart onder de riem te steken.”

Door corona verliep het overhandigen iets minder feestelijk dan normaal. Alles ging buiten door, waarbij de autootjes en fietsjes netjes werden opgesteld en daarna overgedragen aan de hoofdverpleegkundige van de dienst Pediatrie. Ook She’s Mercedes ambassadeur en ex-Miss België Celine Van Ouytsel (foto onder) woonde een overhandiging bij.