2u21

Man uit Ravels riskeert 15 maanden cel voor brandstichting

Een 37-jarige man uit Ravels riskeert een gevangenisstraf van 15 maanden voor brandstichting. De man stak in november 2019 de auto van een architect uit Geel in brand. Samen met zijn vader zou hij het slachtoffer ook belaagd hebben.

De brandweer werd in de nacht van 13 november 2019 opgeroepen voor een woning in de Dokter Van de Perrestraat in Geel. Op de oprit van een woning stond een auto in brand. Al snel bleek het vuur aangestoken. " Er werd een jerrycan aangetroffen bij het voertuig”, aldus de openbaar aanklager.

Het slachtoffer, een architect, had al snel een vermoeden wie er achter de brandstichting zat: een 37-jarige man uit Ravels waarmee hij na een opdracht in conflict lag. “Onderzoek van ANPR-camera’s wees uit dat C.V. die nacht in Geel was. Een dag voordien had hij ook 16 liter benzine getankt, terwijl hij zelf met diesel rijdt”, zegt de openbare aanklager.

Daarnaast zou de verdachte, samen met zijn vader, zijn slachtoffer bedreigd hebben via telefoons en mails. Ze zouden ook al eerder aan de woning in Geel opgedoken zijn.

"Niets mee te maken"

De verdachte riskeert nu een celstraf van 15 maanden voor brandstichting en belaging. Maar de man zelf ontkent elke betrokkenheid. “Hij heeft meerdere auto’s, ook wagens die op benzine rijden. Deze auto die in Geel werd gezien door camera’s wordt ook door zijn werknemers gebruikt. Iedereen kan aan de sleutel”, zegt zijn advocaat.

De vader van de verdachte riskeert 10 maanden gevangenisstraf voor belaging.