5u06

Man van 34 opgepakt, lichaam 4-jarige jongen aangetroffen

Het gerecht van Oost-Vlaanderen en van het Nederlandse Bergen-Op-Zoom hebben het lichaam gevonden van de 4-jarige jongen Dean waarnaar al de hele dag gezocht werd. Dat meldt de Nederlandse politie in Zeeland waar de jongen in de duinen bij Neeltje Jans werd gevonden. Dave De Kock (34) die de jongen ontvoerde, is maandagnamiddag opgepakt in Nederland. De Kock werd in 2010 in Turnhout veroordeeld tot 10 jaar cel voor de dood van het 2-jarige zoontje van zijn vriendin in Weelde-Statie. Inmiddels is nu ook de huidige vriendin van kidnapper Dave De Kock opgepakt omdat "Ze loog om hem te beschermen”.

'Dag mama, ik ga je missen"

Gisteravond verspreidden politie en parket in Oost-Vlaanderen dit opsporingsbericht. Ze waren op zoek naar de 4-jarige Dean Verberckmoes. Een jongetje van 1 meter groot ongeveer. Hij was laatst gezien op woensdagochtend, samen met de 34-jarige Dave De Kock, die jarenlang in de Kempen woonde.

Die zette toen de moeder van het jongetje af bij haar werk. "Dag mama, ik ga je missen" waren de laatste woorden die hij tegen zijn mama zei. De Kock zou de jongen naar zijn grootouders brengen. Dat gebeurde niet, maar er was nog wel telefonisch contact met Dave De Kock. Dat viel afgelopen weekend ook weg. 

10 jaar cel voor mishandeling die tot de dood leidt van peuter

De Cock heeft een zwaar gerechtelijk verleden en zat 10 jaar, de volledige straf waartoe hij veroordeeld was, voor mishandeling met de dood tot gevolg van de kleine Miguel, het zoontje van zijn toenmalige vriendin. Het jongetje van 2 werd tegen de spijlen van zijn bedje gegooid en van de trap geduwd. Hij kreeg ook een klap met een stofzuigerstang met een hersenvliesbloeding als gevolg. Dat was in 2008. De veroordeling door de rechter in Turnhout volgde in 2010. De Kock kreeg tien jaar cel voor onmenselijke handelingen, met de dood tot gevolg. De rechter noemde Miguel “de boksbal van D.K”. De mama van Dean wist dat De Kock vastgezeten had, maar niet waarvoor.

Geen goede afloop

De Kock moet dan uiteindelijk toch verteld hebben waar Dean was en wat hij met de peuter van 4 gedaan had. In Nederland werd vandaag al uitgebreid gezocht en zo is Dean vanavond gevonden. Heel België en Nederland hoopte op een goede afloop, maar die is er niet. De moeder is op van verdriet. Ze vertrouwde de Cock wat past in zijn karaktertekening ten tijde van het eerste proces. Toen al was duidelijk dat hij bijzonder manipulatief is en een mooiprater. 

Dat iemand 2 keer een verschrikkelijke daad als deze kan verrichten in ons land, is bijzonder verontrustend. De Kock zat zijn volledige straf van 10 jaar uit. Er was nadien ook geen opvolging voorzien. De terbeschikkingstelling waarbij vrijgekomen misdadigers nadien nog jaren opgevolgd worden, bestond in 2010 nog niet. De gevangenis van Tilburg, waar De Kock zijn straf uitzat, stelde voor om hem in de psychiatrie te stoppen maar dat is er niet van gekomen.

Foto archief: De Cock heeft een zwaar gerechtelijk verleden en zat 10 jaar, de volledige straf waartoe hij veroordeeld was,voor mishandeling met de dood tot gevolg van de kleine Miguel, het zoontje van zijn toenmalige vriendin.