14u45

Marktkramers willen hun vaste standplaats terug in Geel

Enkele marktkramers zijn boos omdat ze sinds de coronacrisis hun vaste standplaats kwijt zijn in Geel. Ze hebben nu een deurwaarder ingeschakeld. Die kwam dinsdag de nodige vaststellingen doen en bezorgt die dan aan een advocaat. Dat schrijft Gazet van Antwerpen.

Tijdens de coronacrisis moesten de gemeenten hun marktplan hertekenen. Veel kramen kregen een andere plek, zodat ze meer gespreid stonden om de nodige afstand te kunnen bewaren. In de meeste gemeenten kregen de kramen ondertussen hun oorspronkelijke plaats terug. Behalve in Geel. Daar staan de kramen nog steeds ver uit elkaar. En daar zijn de uitbaters niet blij mee. Volgens hen is de markt in Geel niet meer gezellig en blijven steeds meer klanten weg.

Enkele marktkramers hebben nu samen een deurwaarder ingeschakeld om vaststellingen te doen. Een advocaat kan dan bekijken of de kramen hun originele plaats, zoals vastgesteld is in het wettelijke marktplan, kunnen terugkrijgen. Maar de stad wil eerst nog de Havermarkt heraanleggen en daarna een nieuw definitief marktplan opstellen.

Foto: Archiefbeeld