14u17

Mechelen erg in trek bij dagjestoeristen met kinderen

Met Planckendael (foto), Technopolis en het speelgoedmuseum heeft Mechelen heel wat troeven voor jonge gezinnen. De stad profileert zich al jaren als een van de kindvriendelijkste steden in Vlaanderen en dat blijkt nu ook uit een onderzoek dat Westtoer uitvoerde in opdracht van Toerisme Vlaanderen. Meer dan 40% van de dagjestoeristen in Mechelen nemen hun kinderen mee, daarmee doen ze dubbel zo goed als in bijvoorbeeld Antwerpen.

Van de dagjestoeristen neemt 40,5 procent hun kinderen mee, dat is meer dan dubbel zo veel als in de andere Kunststeden van Vlaanderen en daar is de stad Mechelen dan ook zeer tevreden over. Het onderzoek werd gevoerd tussen juni 2021 en juni dit jaar. Een deel daarvan speelde zich dus af tijdens de coronaperiode die voor musea zoals het speelgoedmuseum niet evident waren, maar dankzij de vele gezinnen konden zij hun cijfers min of meer op peil houden. 

Ook bij Technopolis trekken ze veel gezinnen met kinderen aan. Zij moesten tijdens de coronaperiode een tijd sluiten, maar maakten daarvan gebruik en enkele veranderingen door te voeren, waar ze nu de vruchten van plukken.

Titel of niet, Mechelen blijft aan de top van de kunststeden qua kindvriendelijkheid.

Foto: Technopolis in coronatijd