0u55

Mechelen helpt verenigingen bij aankoop CO2-meter

De stad Mechelen gaat sport-, jeugd-, en cultuurverenigingen financieel helpen om een CO2-meter aan te kopen. Sinds 1 september moeten alle gemeenschappelijke binnenruimtes van die verenigingen uitgerust met een CO2-meter. Om die investering te doen voorziet de stad een tussenkomst.

De tussenkomst bedraagt maximaal 80% van de aankoopprijs, met een maximum van 150 euro. “Op die manier willen we het Mechelse verenigingsleven stimuleren om hun vrijetijdsactiviteiten maximaal te hervatten op een veilige wijze",  zegt schepen van jeugd en sport Abdrahman Labsir. "Zodat talentontwikkeling en sociale beleving terug optimaal beleefd kunnen worden door de Mechelaars."

“In een ruimte met veel verse lucht kan het coronavirus zich moeilijker verspreiden", vult schepen van cultuur Björn Siffer aan. "Daarom wordt aan verenigingen bij indoor activiteiten gevraagd om een CO2-meter te plaatsen. Die lossen het probleem niet op, maar geven wel aan of er al dan niet extra geventileerd dient te worden. Muzieklessen bijvoorbeeld kunnen zo in veilige omstandigheden doorgaan. Omdat vele verenigingen het sinds corona financieel moeilijker hebben, gaan we hen financieel bijstaan in de aanschaf van zo’n meettoestellen."