2u15

Mechelen klaar voor EK: "Verschillende locaties om naar Rode Duivels te kijken"

Ook Mechelen maakt zich op voor het EK voetbal. Er komen alvast twee grote schermen: één bij Racing Mechelen en vanaf de achtste finales ook één bij Zomerbar Terrazza. Hiermee wil de stad voldoende plaats aanbieden om het EK veilig te kunnen volgen.

Horecazaken

Veel horecazaken in Mechelen zullen daarnaast ook schermen installeren om de Rode Duivels op te zien schitteren. Maar om het veilig te houden en om voldoende capaciteit aan te bieden, wil de stad ook een aantal plekken creëren voor nog iets meer mensen. Een plekje daarvoor kan je bemachtigen na een reservatie. Aan de ingangen zal daarop steeds gecontroleerd worden. 
 

Grote schermen

De stad voorziet daarom alvast twee grote schermen. Een scherm komt bij Racing Mechelen, waar maximaal 400 mensen de wedstrijden kunnen volgen. Een ander scherm komt vanaf de achtste finales bij Zomerbar Terrazza.

"Naarmate het EK vordert, kunnen er nog extra locaties worden ingericht, zeker met het oog op eventuele finalewedstrijden in juli”, vertelt Kristof Calvo, voorzitter van Mechelen Feest.