14u09

Mechelen laat Vlaamse maatregelen vervroegd ingaan, ook Berlaar schakelt sneller

De Vlaamse regering kondigde gisterenavond nieuwe maatregelen aan die de opmars van het coronavirus moeten stuiten. Deze gaan vrijdag officieel in, maar Mechels burgemeester Vandersmissen heeft beslist dat de maatregelen versneld ingaan.

Vanaf middernacht van kracht

Burgemeester Vandersmissen: “In onze stad zullen de maatregelen vanaf middernacht vandaag van kracht zijn. Op die manier willen we het virus nog sneller de pas afsnijden.”“Ik heb alle begrip dat de Vlaamse Regering tijd nodig heeft om deze maatregelen over Vlaanderen uit te rollen. Op het terrein voel ik echter aan dat de Mechelaars klaar zijn voor deze strengere maatregelen, dat heeft me er ook toe bewogen om mijn verantwoordelijkheid te nemen en een burgemeestersbesluit uit te vaardigen” legt Vandersmissen nog uit. “Het virus grijpt om zich heen, elke stap die we nu kunnen nemen, is noodzakelijk.”
 

De politie zal de maatregelen handhaven en streng optreden tegen overtreders.

Ook Berlaar schakelt sneller

Omdat ze als lokaal bestuur de mogelijkheid hebben om in deze situatie sneller te schakelen, besloot Berlaar al vanaf vandaag 18 uur de maatregelen te laten ingaan.

Berlaar toonde zich in het voorjaar al collectief warm en sterk. Ze rekenen ook de komende weken op hun inwoners om hun sociale contacten zoveel mogelijk te beperken. Elkaar niet zien betekent de komende weken hetzelfde als elkaar graag zien.