5u45

Mechelen onthult winterprogramma met tweedaags spektakel in binnenstad

Mechelaars kunnen binnenkort genieten van een tweedaags spektakel in de binnenstad. Mechelen in Vuur en Vlam belooft een “Maanrock van de winter", te worden. Van experimenteel circus, spectaculaire vuuracts en luchtspektakels tot sfeervolle feestjes, sportief plezier en een bezoek aan Mars, Mechelen Houdt Je Warm heeft het deze editie allemaal. Van 9 december tot en met 8 januari start de campagne met tal van activiteiten.

mARTA

Een opvallende keuze is de hoofdrol voor mARTa, zodat meer Mechelaars deze locatie kunnen ontdekken. Vanaf 9 december reist, na de maan en de aarde, nu 'Mars' naar Mechelen. Ditmaal wordt de planeet opgehangen in mARTa, de vroegere Heilig Hartkerk in de Adegemstraat. MARTa is een toekomstige kunst- en cultuurhub die ook buurtbewoners en verenigingen zal verbinden met elkaar.

In Vuur en Vlam

Mechelen in Vuur en Vlam (16 en 17 december) kent een uitgebreid programma dit jaar. Vrijdag en zaterdag staat, vanaf de namiddag tot laat in de avond, de binnenstad in vuur en vlam dankzij heel wat vurige en adembenemende animaties en acts. Ook de Sinte-Mettetuin wordt ingekleed met vuurinstallaties en vuurdecoraties, verzorgd door vzw Dwaallicht.
De binnenstad wordt omgetoverd tot een gezellig winterfestival dat jong en oud zal bekoren. Het parcours is gelijkaardig aan dat van Maanrock met activiteiten op de Grote Markt, IJzerenleen en de Sinte-Mettetuin. Door het slotspektakel twee keer aan te bieden hopen ze nog meer mensen te verleiden voor een bezoekje aan Mechelen, belangrijk voor onze handel en horeca.

Daar blijft het niet bij. Gans het weekend, dus ook op zondag, kan je kerstshoppen onder Mars tijdens de indoor KerstmARTa en een stop houden aan een van de drank- en eetchalets tussen de Grote Markt, Ijzerenleen en de Botermarkt. Zo maken Mechelse verenigingen deel uit van Mechelen in Vuur en Vlam. In de maand december zijn de winkels ook open op zondagnamiddag.

Nog meer info en activiteiten via www.mechelenhoudtjewarm.be